Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Propers esdeveniments

Seminario intensivo - Atrévete a ser libre, abundante y feliz®

18 de novembre de 2017 (Tot el dia)

¿TE INDENTIFICAS…
con alguno de estos escenarios?

¿Vives bajo una constante presión y sientes que tu vida no tiene sentido?
¿Quieres conseguir más de la vida, pero no te atreves y no sabes que hacer para conseguirlo?
Te has preguntado alguna vez, ¿por qué no tenemos el trabajo, las relaciones y el dinero que queremos para disfrutar de nuestras vidas?
¿Qué o quién nos lo impide?

- ¿TAL VEZ TU CAPACIDAD O EL TIEMPO DEL QUE DISPONES?
- ¿TUS CREENCIAS Y HÁBITOS, O TAL VEZ LA SUERTE?
- ¿EL ENTORNO O LAS CIRCUNSTANCIAS DE TU VIDA?
- ¿O LAS DECISIONES QUE TOMASTE CONSCIENTE O
INCONSCIENTEMENTE?

Te entiendo. Yo también pasé por tu situación.
Por eso, pongo a tu disposición mi propia experiencia de transformación personal.

Si estás listo para tomar las riendas de tu vida y empezar a vivir tu propia vida, sin victimismo, sin interpretaciones, sin culpables y sin sufrimiento, el Seminario Atrévete a ser libre, abundante y feliz® es para ti.

Con el seminario aprenderás: a tomar conciencia de toda tu vida, darte cuenta dónde estás, quién eres, y cuál es la historia que te cuentas a ti mismo y desde la que estás operando, y hacía donde vas, para luego poder tomar acción y lograr los resultados que realmente deseas en cada área de tu vida.

Tú decides si quieres emprender el camino de la satisfacción personal o el del conformismo y el miedo.

Más información en www.melaniagarbu.com/seminario

Ruta Minerva 2

26 de octubre de 2017 - 18:00

Ruta pels tallers de les artistes del Districte

A través de dues rutes guiades, descobrirem la història i l’actualitat de les creadores de Gràcia. Ens endinsarem en els tallers de les artistes per descobrir els seus espais de treball i creació. Reflexionarem també sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques.

Dijous 26 d'octubre a les 18h

En la segona ruta visitarem els tallers de la dissenyadora Dolors Just, la creativa tèxtil Mònica Noguero, la ceramista Judit Pellicer i les artistes plàstiques Marisa Ramon i Mar Serra. Punt de trobada: Carrer de Sors 36, davant del taller de la primera creadora. Durada: 2 hores aprox. (l'itinerari acabarà al carrer Tordera 15).

 

L’assistència a les rutes és gratuïta. L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia al correu electrònic:  minerva@creadoresdegracia.cat

Animeu-vos! No us quedeu sense el vostre tastet dels tallers de les creadores de Gràcia!

Ruta Minerva 1

19 de octubre de 2017 - 18:00

Ruta pels tallers de les artistes del Districte

A través de dues rutes guiades, descobrirem la història i l’actualitat de les creadores de Gràcia. Ens endinsarem en els tallers de les artistes per descobrir els seus espais de treball i creació. Reflexionarem també sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques.

 

Dijous 19 d'octubre a les 18h

En la primera ruta visitarem els tallers de la mosaïcista Livia Garreta, l’escultora Victòria Ibars, l'artesana tèxtil Anna Solà i la pallassa Merche Ochoa. Punt de trobada: Teatre Lliure de Gràcia, alcarrer Montseny 47. Durada: 2 hores aprox. (l'itinerari acabarà al carrer Francisco Giner 15).

 

PRIME TIME a la Sala Muntaner!

18 de octubre de 2017 (Tot el dia) a 13 de novembre de 2017 (Tot el dia)

Sala Muntaner, del 18 d'octubre al 13 de novembre

Prime Time és una comèdia on tres personatges relacionats amb el món de la televisió hauran de qüestionar-se què vol dir fer‐se gran en un medi on es promociona i es ven la joventut. Des de posicions i perspectives ben diferents, tots tres descobriran que la popularitat o l’èxit, com la visió de l’edat, són tan volàtils com els mercats, les audiències, i els seus volubles canvis de percepció.

 

SINOPSI

Glòria Aran és una estrella televisiva coneguda a tot el país pel seu personatge protagonista de la telenovel.la Gent de Sort, que aviat complirà 40 anys en antena.

Avui l’ha citat la Gina Guasch, la productora actual de la sèrie, amb qui té una

relació molt propera per ser filla del seu antic mentor i

productor. La Glòria sospita que la propera temporada de la sèrie inclourà un

homenatge a la seva carrera; la Gina, però, té uns plans ben diferents per a aquest aniversari, que tenen a veure amb canvis que proposa la cadena i que

inclouen l’arribada de Roc Biaix, el nou cap de guionistes.

 

COMENTARI d’ Aina Fortuny Ruiz sobre l’obra

“Volem desmuntar els estereotips negatius que hi ha sobre la vellesa i a la vegada, aportar un punt irònic respecte els models d’envelliment recents que la disfressen d’ideals de joventut” afirma la seva creadora Núria Casado. I això ho aconsegueix a través d’una peça que mostra com una estrella televisiva es veu obligada a representar dos personatges que entenen l’envelliment de formes completament contràries. Una el percep com una cosa negativa mentre que l’altra fa tot el possible per mantenir-se jove i comportar-se com a tal.

A partir d’aquí, Prime Time raona sobre què significa fer-se gran en el món de la televisió. “La idea és utilitzar la televisió com a mirall de la societat ” assegura Casado. Una societat que, tal i com evidencia l’obra, valora molts cops els èxits en funció de l’edat de qui els ha assolit. Amb el format de tragicomèdia, l’espectacle pretén criticar la discriminació per l’edat i amb aquesta voluntat, no deixa indiferent a ningú.

“El personatge m’ha ajudat a organitzar aquest moment tan delicat i excitant de la meva vida” comenta Imma Colomer, que just acaba de complir els 70 anys. I no només a ella. La veritat és que l’obra fa pensar, a tot tipus de públic, sobre l’exclusió que la societat comet cap a les persones grans. I a la vegada, ensenya que “envellir és un èxit en si mateix i morir abans de fer-se vell és en cert sentit una derrota.” Prime Time acaba dient al públic gran que el guió que els espera encara està per escriure. I si el guió ha de ser com el d’aquesta obra, l’èxit del que parlen està assegurat.

Intèrprets:

Imma Colomer,

Dafnis Balduz,

Núria Casado

 

Autora:

Núria Casado Gual

Direcció i vídeo:

Òscar Sánchez H.

Creadores relacionades: 

Imma Colomer

Projecte Minerva a la Festa del Comerç de Gràcia

7 de octubre de 2017 - 10:30

La Festa del Comerç és un gran dia per sortir al carrer i gaudir de tot el que el barri de Gràcia ens ofereix.

 

Les creadores no n'hem volgut estar al marge així que ens trobareu a la Plaça del Diamant al llarg del matí. Hi tindrem les actuacions de:

  • Laura Rodríguez (contes)
  • Marta Pérez (poesia i música)
  • Alba Aluja (microteatre)
  • Teresa Vergés (lectura dramatitzada)
  • Clàudia Cabero (veu, guitarra i loop)

 

A les 13h llegirem un manifest i farem una acció col·lectiva i participativa emmarcada en el projecte Teixim Xarxes contra els estereotips per reivindicar la memòria del barri, d'altres creadores que ens han precedit com Mercè Rodoreda i l'empoderament de les dones.

 

Animeu-vos a participar!

El Rellotger de Gràcia. El Musical

1 de octubre de 2017 - 17:30

" El Rellotger de Gràcia. El Musical "

​​· 100 intèrprets  ·  Música en viu  

· Fragments històrics de la Gràcia del segle XIX, embolcallats amb música del segle XX,  per a ser compartit al segle XXI

· Un espectacle per gaudir-lo en família

· Vivències de la gent de la Gràcia independent, fa 167 anys, amb retalls de la història que ens pertanyen a tots: La revolta de les Quintes, l'estrena de El cant de la Senyera...

· Cròniques de personatges reals i de ficció a través d'històries d'amor i de llibertat 

·  "Gràcia com a oasi, com a referència, com a pàtria dels joves i, sobretot, Gràcia com a teatre.   Com a república lliure del teatre" - Joan Lluís Bozzo


 

L’estrena de la versió teatral de la novel·la de Joan Lafarga(*), fa 2 anys, va esdevenir un fet sense precedents, al ajuntar, per primera vegada, a tot el teixit cultural de Gràcia, amb la participació de més de 200 persones de totes les seves entitats.

Ara arriba El Musical. Un espectacle, basat exclusivament en la part històrica de la novel·la, pel que s’ha fet una recerca de cançons emblemàtiques de compositors i grups de pop català, especialment coneguts de casa nostra, com Lluís Llach, Sau, Els Pets, entre d’altres. Temes que, pels seus continguts, s’ajusten a la perfecció a l’esperit l’obra.

Cançons com «Bon dia», «País petit», «Si em dius adéu», «Més lluny (Itaca)» són prou conegudes perquè tothom les pugui gaudir, recordar i compartir.

Una producció que pretén acostar-se a la gent jove i que vol ser alhora un espectacle per a viure’l en família. Una oportunitat, potser única, perquè avis, pares i fills comparteixin, junts, un retall de la nostra història, a través d’un espectacle per a tothom.

Aquesta nova adaptació estarà igualment sota la direcció d’Enric Sunyol(*). La versió musical és de Lluís Velasco i la direcció musical està a càrrec de Juan Diego Fidalgo.

Més d’un any de feina per dissenyar aquest nou muntatge, avalen la serietat amb que s’ha plantejat el projecte.

Dates de representació:

29 i 30 de setembre de 2017 a les 21.00h. 1 d’octubre de 2017 a les 17.30h.

Lloc: Auditori-Sala Montseny-carrer Montseny num. 39 -Gràcia-

Sinopsi:

La història comença el 28 de juny de 1850, quan una reial ordre de la Reina Isabel II reconeixia la Vila de Gràcia com a municipi independent de Barcelona, en la què l’esperit llibertari, cooperativista i independentista domina el tarannà de molts dels seus habitants.

Personatges reals i de ficció, ens portaran pels carrers de Gràcia, amb les emocions a flor de pell, mentre es recreen moments històrics que ens pertanyen a tots: la inauguració del Campanar de Gràcia, la Revolta de les Quintes, l’estrena de El Cant de la senyera...

Tot això, i molt més, serà “El Rellotger de Gràcia. El musical”.

Més informació a: http://tempsdelespectacle.blogspot.com.es/2017/07/el-rellotger-de-gracia...

Allà hi trobareu fotografies, vídeo promocional, retalls de premsa, entrevistes...

 

(*)   Joan Lafarga, premi Vila de Gràcia 2011 per la novel·la El Rellotger de Gràcia

(**) Enric Sunyol, premi Vila de Gràcia 2015 per l'adaptació i direcció de la versió teatral de El Rellotger de Gràcia

El Rellotger de Gràcia. El Musical

30 de setembre de 2017 - 21:00

" El Rellotger de Gràcia. El Musical "

​​· 100 intèrprets  ·  Música en viu  

· Fragments històrics de la Gràcia del segle XIX, embolcallats amb música del segle XX,  per a ser compartit al segle XXI

· Un espectacle per gaudir-lo en família

· Vivències de la gent de la Gràcia independent, fa 167 anys, amb retalls de la història que ens pertanyen a tots: La revolta de les Quintes, l'estrena de El cant de la Senyera...

· Cròniques de personatges reals i de ficció a través d'històries d'amor i de llibertat 

·  "Gràcia com a oasi, com a referència, com a pàtria dels joves i, sobretot, Gràcia com a teatre.   Com a república lliure del teatre" - Joan Lluís Bozzo


 

L’estrena de la versió teatral de la novel·la de Joan Lafarga(*), fa 2 anys, va esdevenir un fet sense precedents, al ajuntar, per primera vegada, a tot el teixit cultural de Gràcia, amb la participació de més de 200 persones de totes les seves entitats.

Ara arriba El Musical. Un espectacle, basat exclusivament en la part històrica de la novel·la, pel que s’ha fet una recerca de cançons emblemàtiques de compositors i grups de pop català, especialment coneguts de casa nostra, com Lluís Llach, Sau, Els Pets, entre d’altres. Temes que, pels seus continguts, s’ajusten a la perfecció a l’esperit l’obra.

Cançons com «Bon dia», «País petit», «Si em dius adéu», «Més lluny (Itaca)» són prou conegudes perquè tothom les pugui gaudir, recordar i compartir.

Una producció que pretén acostar-se a la gent jove i que vol ser alhora un espectacle per a viure’l en família. Una oportunitat, potser única, perquè avis, pares i fills comparteixin, junts, un retall de la nostra història, a través d’un espectacle per a tothom.

Aquesta nova adaptació estarà igualment sota la direcció d’Enric Sunyol(*). La versió musical és de Lluís Velasco i la direcció musical està a càrrec de Juan Diego Fidalgo.

Més d’un any de feina per dissenyar aquest nou muntatge, avalen la serietat amb que s’ha plantejat el projecte.

Dates de representació:

29 i 30 de setembre de 2017 a les 21.00h. 1 d’octubre de 2017 a les 17.30h.

Lloc: Auditori-Sala Montseny-carrer Montseny num. 39 -Gràcia-

Sinopsi:

La història comença el 28 de juny de 1850, quan una reial ordre de la Reina Isabel II reconeixia la Vila de Gràcia com a municipi independent de Barcelona, en la què l’esperit llibertari, cooperativista i independentista domina el tarannà de molts dels seus habitants.

Personatges reals i de ficció, ens portaran pels carrers de Gràcia, amb les emocions a flor de pell, mentre es recreen moments històrics que ens pertanyen a tots: la inauguració del Campanar de Gràcia, la Revolta de les Quintes, l’estrena de El Cant de la senyera...

Tot això, i molt més, serà “El Rellotger de Gràcia. El musical”.

Més informació a: http://tempsdelespectacle.blogspot.com.es/2017/07/el-rellotger-de-gracia...

Allà hi trobareu fotografies, vídeo promocional, retalls de premsa, entrevistes...

 

(*)   Joan Lafarga, premi Vila de Gràcia 2011 per la novel·la El Rellotger de Gràcia

(**) Enric Sunyol, premi Vila de Gràcia 2015 per l'adaptació i direcció de la versió teatral de El Rellotger de Gràcia

El Rellotger de Gràcia. El Musical

29 de setembre de 2017 - 21:00

" El Rellotger de Gràcia. El Musical "

​​· 100 intèrprets  ·  Música en viu  

· Fragments històrics de la Gràcia del segle XIX, embolcallats amb música del segle XX,  per a ser compartit al segle XXI

· Un espectacle per gaudir-lo en família

· Vivències de la gent de la Gràcia independent, fa 167 anys, amb retalls de la història que ens pertanyen a tots: La revolta de les Quintes, l'estrena de El cant de la Senyera...

· Cròniques de personatges reals i de ficció a través d'històries d'amor i de llibertat 

·  "Gràcia com a oasi, com a referència, com a pàtria dels joves i, sobretot, Gràcia com a teatre.   Com a república lliure del teatre" - Joan Lluís Bozzo


 

L’estrena de la versió teatral de la novel·la de Joan Lafarga(*), fa 2 anys, va esdevenir un fet sense precedents, al ajuntar, per primera vegada, a tot el teixit cultural de Gràcia, amb la participació de més de 200 persones de totes les seves entitats.

Ara arriba El Musical. Un espectacle, basat exclusivament en la part històrica de la novel·la, pel que s’ha fet una recerca de cançons emblemàtiques de compositors i grups de pop català, especialment coneguts de casa nostra, com Lluís Llach, Sau, Els Pets, entre d’altres. Temes que, pels seus continguts, s’ajusten a la perfecció a l’esperit l’obra.

Cançons com «Bon dia», «País petit», «Si em dius adéu», «Més lluny (Itaca)» són prou conegudes perquè tothom les pugui gaudir, recordar i compartir.

Una producció que pretén acostar-se a la gent jove i que vol ser alhora un espectacle per a viure’l en família. Una oportunitat, potser única, perquè avis, pares i fills comparteixin, junts, un retall de la nostra història, a través d’un espectacle per a tothom.

Aquesta nova adaptació estarà igualment sota la direcció d’Enric Sunyol(*). La versió musical és de Lluís Velasco i la direcció musical està a càrrec de Juan Diego Fidalgo.

Més d’un any de feina per dissenyar aquest nou muntatge, avalen la serietat amb que s’ha plantejat el projecte.

Dates de representació:

29 i 30 de setembre de 2017 a les 21.00h. 1 d’octubre de 2017 a les 17.30h.

Lloc: Auditori-Sala Montseny-carrer Montseny num. 39 -Gràcia-

Sinopsi:

La història comença el 28 de juny de 1850, quan una reial ordre de la Reina Isabel II reconeixia la Vila de Gràcia com a municipi independent de Barcelona, en la què l’esperit llibertari, cooperativista i independentista domina el tarannà de molts dels seus habitants.

Personatges reals i de ficció, ens portaran pels carrers de Gràcia, amb les emocions a flor de pell, mentre es recreen moments històrics que ens pertanyen a tots: la inauguració del Campanar de Gràcia, la Revolta de les Quintes, l’estrena de El Cant de la senyera...

Tot això, i molt més, serà “El Rellotger de Gràcia. El musical”.

Més informació a: http://tempsdelespectacle.blogspot.com.es/2017/07/el-rellotger-de-gracia...

Allà hi trobareu fotografies, vídeo promocional, retalls de premsa, entrevistes...

 

(*)   Joan Lafarga, premi Vila de Gràcia 2011 per la novel·la El Rellotger de Gràcia

(**) Enric Sunyol, premi Vila de Gràcia 2015 per l'adaptació i direcció de la versió teatral de El Rellotger de Gràcia

 

Taller gratuito - Autoestima y poder personal

28 de setembre de 2017 - 18:00

¿TE IDENTIFICAS...
con alguno de estos escenarios?

¿Tienes poca confianza en ti mismo, desconfías de tus capacidades y buscas constantemente la aprobación de los demás?
¿No vives en coherencia contigo mismo: piensas una cosa, sientes otra totalmente distinta y acabas haciendo lo que los demás quieren que hagas?
¿Sientes la necesidad compulsiva de llamar la atención de los demás y un temor excesivo a equivocarte?
¿Vives bajo una constante presión y sientes que tu vida no tiene sentido?

Te entiendo. Yo también pasé por tu situación. Por eso, pongo a tu disposición mi propia experiencia de transformación personal.

Si estás listo para recuperar tu autoestima y poder personal, tomar las riendas de tu vida y empezar a vivir tu propia vida, sin victimismo, sin interpretaciones y sin sufrimiento,
el Taller gratuito AUTOESTIMA Y PODER PERSONAL es para ti.

Con el taller, aprenderás las HERRAMIENTAS PRÁCTICAS que te ayudarán a recuperar tu autoestima y la confianza en ti mismo, 
y empezar a vivir una vida con propósito, responsable y libre. 

El enfoque de Melania para guiar a las personas con necesidad de cambio está enraizado en su filosofía de vida: «para vivir una vida con propósito, responsable y libre se requiere ser la causa de que las cosas ocurran y no el resultado de algo que nos ocurrió». 

Confirmar asistencia: claudia.franco@creuroja.org

Obres relacionades: 

Libro Atrévete a tenerlo todo

Creadores relacionades: 

Josefina Altés Campà

Taller de pintura medieval

13 de setembre de 2017 - 17:00 a 13 de desembre de 2017 - 17:00

TALLERS!!!
El dimecres 13 de setembre comencem els tallers de pintura medieval.

Tots els dimecres del 13 de setembre al 13 de desembre, pots aprendre la tècnica del tremp d'ou, reproduint un model a escollir i/o realitzant les teves pròpies creacions. Encara queden places pels tallers regulars a Tangram-Espai polièdric a Sarrià.
També pots apuntar-te als tallers intensius de cap de setmana que anirem publicant a la web.
 

Més informació a:
www.rosaobiols.cat/agenda/

o per mail a:
mail@rosaobiols.cat