Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Propers esdeveniments

Projecte Minerva a La Marató de TV3 - Gràcia

1 de desembre de 2018 - 11:00

La Marató de TV3 és una mostra més de solidaritat i de com, a través de la mobilització ciutadana, es poden aconseguir coses increïbles!

Un any més Teixint Connexions assumeix la tasca de coordinar tota aquesta feinada i, com no, les creadores de Gràcia no hi podíem ser al marge.

 

Us animem a compartir amb nosaltres la Festa de La Marató a Gràcia, enguany dedicada al càncer.

 

Hi tindrem paradetes per vendre i també recitarem dalt l'escenari a les 12.30h, per posar paraules a allò que sovint costa de dir.

 

Celebrem la solidaritat i fem costat a La Marató!

MARIA STUART

24 de novembre de 2018 - 21:00 a 25 de novembre de 2018 - 18:00

"Maria Stuart" l'obra de Friedrich Schiller -versió del teatre Lliure- serà representada per un grup d'actrius i actors, entre professionals i amateurs, de diferents formacions teatrals de Gràcia, sota la direcció d'Enric Sunyol.

Les representacions es faran els dies:

dissabte 24 de novembre a les 21h. i diumenge 25 de novembre a les 18h.

al Teatre de El Centre de Gràcia, carrer Ros de Olano, 9

S'ha buscat un preu molt assequible: 10€ -només per cobrir les despeses-.

Aquest projecte era un somni i no es pot posar preu als somnis.

Podeu fer les vostres reserves a:  

mail: terverges@gmail.com

telef:  617860759

Formulari:  a través d'aquest enllaç:

https://goo.gl/forms/p0cQv02SoAXhoGNG2

Agrairé que si sabeu de a qui li pugui interessar aquesta representació, li feu arribar la informació. Moltes gràcies.

 

Estrena d'una de les meves obres de teatre

10 de novembre de 2018 - 20:00

Em fa molta il·lusió comunicar que el Grup de Teatre Corpus estrena la meva obra "El vols casar amb mí?" els dies:

 dissabte 10 de novembre a les 20h. i diumenge a les 21h.

Aquesta obra pretén, des d’una perspectiva femenina, ajudar als homes (que tant es queixen de no entendre a les dones) a endinsar-se en la mentalitat de les seves parelles i, de ben segur, alguna de les situacions els serà d’allò més familiar.

I vol reflectir la complexitat de les relacions personals, en les que la tolerància i la comprensió són els millors fonaments per a la convivència; així com posar de manifest que no es gens recomanable radicalitzar les idees que es puguin tenir, sobre quasi res; doncs, qualsevol esdeveniment imprevist, qualsevol situació que se’ns escapi de les mans, pot canviar el nostre ordre de prioritats.

També ens pot fer reflexionar sobre la facilitat amb la que acostumem a jutjar les situacions “des de fora”, sense ser capaços, moltes vegades, de posar-nos en la pell dels altres.

Evidentment totes aquestes consideracions no serveixen de res si no existeix una veritable estimació i/o respecte per la gent que ens envolta.

I fins aquí... puc explicar.

Ruta 2: La Gràcia de les creadores!

25 de octubre de 2018 - 18:00

En aquesta segona ruta visitarem els tallers de la teixidora Dolors Just, les artistes plàstiques Marisa Ramon i Mar Serra, la mosaïcista Livia Garreta i la pintora medieval Rosa Obiols. Punt de trobada: carrer Sors, 36. Durada: 2 hores aprox. (l'itinerari acabarà al carrer Torrent de l'Olla 87).

Descobrirem els secrets de cada disciplina artística, tot coneixent els espais on treballen les creadores. Reflexionarem sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques. 

L’assistència a les rutes és gratuïta. L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia al correu electrònic: minerva@creadoresdegracia.cat
Es recomana portar calçat còmode.

 

Més informació: https://www.facebook.com/events/701067733607961/

RUTA 1: La Gràcia de les creadores!

8 de octubre de 2018 - 17:45

Les rutes pels tallers de les creadores tornen aquest mes d'octubre!

Descobrirem els secrets de cada disciplina artística, tot coneixent els espais on treballen les creadores. Reflexionarem sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques. 

En aquesta primera ruta visitarem els tallers de l'escultora Victòria Ibars, la creativa tèxtil Mònica Noguero i l'escultora Judit Pellicer. També farem una visita homenatge al taller de la Teresa Gironés per conèixer la seva obra. Punt de trobada: Placeta de Sant Miquel. Durada: 2 hores aprox. (l'itinerari acabarà al carrer Indústria 6)

L’assistència a les rutes és gratuïta. L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia al correu electrònic: minerva@creadoresdegracia.cat
Es recomana portar calçat còmode.

 

Més informació: https://www.facebook.com/events/701067733607961/

Festa del Comerç a Plaça Diamant 06/10

6 de octubre de 2018 - 10:00

Un any més, l'associació de comerciants de la Plaça del Diamant acull el Projecte Minerva per celebrar la gran Festa del Comerç de Gràcia!

Les creadores de Gràcia no ens hem volgut perdre l'oportunitat de sortir al carrer, visibilitzar qui som, què fem i mostrar a la ciutadania la creativitat de les dones gracienques.

Hi haurà actuacions en directe de la mà de la Laura Rodríguez (contes), la Teresa Vergés (pensaments poètics), Mercedes Rodríguez (contes infantils) i alguna actuació sorpresa més!!

Farem una acció artística col·lectiva participativa a la plaça per visibilitzar i relfexionar sobre les dones creadores i el seu llegat!

Hi serem tot el matí, podreu veure les obres de les companyes Marisa Ramón, Jéssica Pqno..., Teresa Vergés, entre d'altres, i també compartir i participar activament de l'acció artística!

 

Ens hi acompanyeu?

 

Més informació a:

https://www.facebook.com/events/240560299973725/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1538648956709757

http://lameva.barcelona.cat/gracia/ca/noticia/el-comerz-surt-al-carrer

 

 

 

 

 

NERO NERO NAS

21 de agost de 2018 - 20:30

Rosa Maria Arrazola presenta el seu llibre de poesia acompanyada de la música i la veu de la pianista, Cristina Rabell.

NERO NERO NAS és una carta al fill en forma de versos. Són poemes colpidors que parlen, des de la gestació, de les pors de la mare i el nen, que exposen de manera universal les inseguretats, les malalties i els anhels. Versos plens d’interrogants que s’omplen d’esperança en aquest camí de fer-se gran.

 

https://www.festamajordegracia.cat/agenda/2018-08-21/espectacles/nero-ne...

Creadores relacionades: 

Rosa Maria Arrazola Díaz

"Entre Poemes"

21 de agost de 2018 - 19:30

Lectura dramatitzada d'obres de poetesses i poetes en català: Mercè Rodoreda i Miquel Martí i Pol i en castellà Gloria Fuertes i Federico García Lorca. 

A càrrec de Teresa Vergés  i Enric Sunyol.

https://www.festamajordegracia.cat/agenda/2018-08-21/espectacles/entre-poemes-amb-teresa-verges-i-enric-sunyol

Creadores relacionades: 

Teresa Vergés i Adrià

Orígen

21 de agost de 2018 - 19:00

A càrrec d' Alba Tor (Poesia i veu) i Dani Pucha (Violí)

 

https://www.festamajordegracia.cat/agenda/2018-08-21/espectacles/origen-...

Creadores relacionades: 

Alba Tor

Laboratori Me Too

19 de agost de 2018 - 20:45

El Laboratori Me too és un espai de treball que neix el febrer de l'any 2018 impulsat per l'Alba Tor i amb la participació de membres del col·lectiu Minerva i de El Mundo de los ASI. Comença com un espai de trobada setmanal on es comparteixen i treballen, a través de les arts escèniques, les violències i abusos sexuals viscuts.

El Laboratori Me too sorgeix amb la voluntat de treballar col·lectivament els abusos sexuals infantils. Una inquietud que parteix de les vivències encarnades de les seves integrants: unes experiències atrapades dins seu, invisibilitzades, silenciades per la por i la vergonya i dolorosament soterrades i palpitants.

Les integrants del laboratori decideixen que ja no volen callar. Que les seves culpes, les seves pors i els seus malsons no són només seus, són també nostres. Ens pertanyen a tota la societat: una societat que calla, invisibilitza i culpabilitza als infants i a la seva situació familiar d'aquestes violències mentre tolera l'erotització i sexualització de les criatures, en especial de les nenes; fomenta uns paràmetres de bellesa femenins que infantilitzen a les dones; incentiva una masculinitat tòxica i dominant, sexualment depredadora i potencialment violadora; permet una justícia que actua tard i malament i que, a través de prescripcions, perpetua la impunitat i eximeix i justifica, entre altres coses, els agressors.

El Laboratori neix i creix per compartir i sanar-se, utilitzant l'art i exercitant la solidaritat. El laboratori busca curar unes ferides i unes cicatrius que encara supuren i interpel·lar-nos a la resta de la societat perquè no permetem que en la intimitat de les llars i en la vulnerabilitat de la infància, continuïn lacerant-se expectatives i futurs.

En la lectura dramatitzada dels textos que han estat treballant durant aquests 6 mesos, amb una dramatúrgia senzilla i honesta, exposen amb franquesa la cruesa de la seva realitat i experiències. Aquell diumenge calorós de juliol que van presentar-la per primer cop a Porta 4 no va ser la calitja perpètua d'aquesta Barcelona humida el que ens va fer sentir que ens faltava l'aire. Els espectadors i espectadores vam deixar-nos sorprendre amb la delicadesa i la intensitat de l'obra mentre les poesies, els balls i la música teixides amb fermesa ens eriçaven la pell i ens obrien els ulls a una realitat invisibilitzada i dolorosa.

Quan elles es mantenien assegudes indiferents al dolor i desesperadament quietes mentre les companyes s'intercalaven al centre de l'escenari compartint les seves vivències, ens recordaven la inacció i permissivitat socials i ens feien sentir impotents. Però quan ens allargaven la mà i ens convidàvem a lluitar contra aquestes violències ens permetien experimentar un bri d'esperança i pensar que podíem formar part del canvi, que nosaltres també hi teníem un paper. Resilients i valentes, l'obra del Laboratori Me too és també un cant a l'esperança, a la superació personal i col·lectiva i a la necessària transformació social.

A les integrants del Laboratori Me too els hi queda feina per fer. Projecten seguir treballant i reunir-se i teatralitzar l'obra de cara al novembre. Mentrestant, ens toca a nosaltres moure fitxa i cridar que no volem ser còmplices d'aquestes violències, que no les permetem en la nostra societat i que lluitarem per acabar amb elles.

Si us vau perdre l'estrena, teniu l'oportunitat de veure l'obra aquest 19 d’agost a les 20:45 a la Plaça de les dones del 36 en el marc de la Festa Major de Gràcia.