Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Propers esdeveniments

MINERVAS SOSPECHOSAS

4 de maig de 2019 - 13:00

Aquest dissabte 4 de maig les Minerva participem del cicle Poetas sospechosas que organitza la llibreria Animal sospechoso. I és que les Minerva som sospitoses: sospitoses de crear, d'explorar el món, d'assenyalar les desigualtats i violències, de parlar de la realitat, de trencar amb el relat únic i de compartir i col·laborar. Ens declarem culpables i reincidents i afirmem que ho serem fins que la veu, la mirada i la realitat de les dones aconsegueixi el lloc que mereix. No us perdeu el recital i l'exposició aquest 4 de maig a les 13 h.

+informació

SANT JORDI 2019

23 de abril de 2019 (Tot el dia)

L'autora serà el dia de Sant Jordi als següents espais, signant exemplars del poemari.

de  9 a 12.30h. aprox. a Passeig de Gràcia 118 amb companyes del Grup Minerva - Creadores de Gràcia

de 13 a 14h. a l'estand de Serial Edicions - Passeig de Gràcia - Aragó

de 17 a 18h. a l'estand de l'Obrador d'històries  -  Rambla Catalunya-Diagonal.a 20h.

de 18,15 a 20h. a Passeig de Gràcia 118

També tindrà disponible el seu poemari RETALLS i els contes de la sèrie Amigues espacials, per a infants a partir de 5/6 anys.

I, per si a algú li pot interessar, un sortit de poemes il·lustrats emmarcats, dedicats a la diada de Sant Jordi:                       Un detall diferents per una dia especial.

 

Inauguració exposició "Veus de Dones"

20 de març de 2019 - 18:00

Dimecres 20 de març a les 18h

Exposició multidisciplinar

La història de l'art ha ignorat, invisibilitzat i menystingut l'art i la creació de les dones. El món s'ha representat des d'una mirada masculina, obviant les vivències femenines i prescindint dels nostres coneixements, creativitats, experiències i sabers. A Veus de Dones les creadores de Gràcia del Projecte Minerva ens conviden a redescobrir el món des d'aquest prisma ignorat, escoltant els murmuris de les històries que es filen amb passió vora el foc o al mig del camp o de les ciutats. Amb Veus de dones les creadores de Gràcia ens instiguen a redescobrir-nos de nou a partir d'obres que dialoguen i es contradiuen; que s'enalteixen i es refuten; que s'admiren i s'oposen. Unes propostes de disciplines i formats molt diferents, que mostren la diversitat de les identitats i experiències femenines. Perquè les dones, com les creadores, som plurals i úniques i no ens reduïm a la condició femenina però aquesta sí que ens invisibilitza i exclou. Amb Veus de dones les creadores de Gràcia alcen la veu, el pinzell, el braç, les cames, les agulles, les lletres, els vestits, les pintures o el fang per fer-se visibles i presents i mostrar al món que nosaltres som i creem.

El dia 20 t'esperem a la inauguració, que inclourà la celebració dels 5 anys del Projecte Minerva!

Sala d'Exposicions del Districte de Gràcia

(Pl. de la Vila de Gràcia, 2)

JO TAMBÉ. Espectacle multidisciplinar

16 de març de 2019 - 19:00

Una proposta de LABORATORI ESCÈNIC ME TOO

A través del Laboratori escènic Me Too s’ha construint una peça que, amb múltiples llenguatges escènics (poesia, dansa, escriptura, música...), i de diferents veus femenines (a mode de cor grec), escenifica relats d'històries reals (algunes d'elles explicades per les mateixes supervivents) el conflicte de l'abús sexual infantil i les seves seqüeles.

A través de l'exposició d'aquesta peça, amb un fort caràcter reivindicatiu i artístic, es pretén visibilitzar el conflicte per desenvolupar una consciència col·lectiva que permeti tant la identificació i la denúncia dels abusos sexuals, com la seva prevenció. A través d'aquestes històries de vida, podrem conèixer tant les seqüeles de les víctimes d'abús com els mecanismes dels agressors per cometre els abusos.

Centre Cívic La Sedeta (C. Sicília, 321)

ENTRADA LLIURE

 

Projecte Minerva a La Marató de TV3 - Gràcia

1 de desembre de 2018 - 11:00

La Marató de TV3 és una mostra més de solidaritat i de com, a través de la mobilització ciutadana, es poden aconseguir coses increïbles!

Un any més Teixint Connexions assumeix la tasca de coordinar tota aquesta feinada i, com no, les creadores de Gràcia no hi podíem ser al marge.

 

Us animem a compartir amb nosaltres la Festa de La Marató a Gràcia, enguany dedicada al càncer.

 

Hi tindrem paradetes per vendre i també recitarem dalt l'escenari a les 12.30h, per posar paraules a allò que sovint costa de dir.

 

Celebrem la solidaritat i fem costat a La Marató!

MARIA STUART

24 de novembre de 2018 - 21:00 a 25 de novembre de 2018 - 18:00

"Maria Stuart" l'obra de Friedrich Schiller -versió del teatre Lliure- serà representada per un grup d'actrius i actors, entre professionals i amateurs, de diferents formacions teatrals de Gràcia, sota la direcció d'Enric Sunyol.

Les representacions es faran els dies:

dissabte 24 de novembre a les 21h. i diumenge 25 de novembre a les 18h.

al Teatre de El Centre de Gràcia, carrer Ros de Olano, 9

S'ha buscat un preu molt assequible: 10€ -només per cobrir les despeses-.

Aquest projecte era un somni i no es pot posar preu als somnis.

Podeu fer les vostres reserves a:  

mail: terverges@gmail.com

telef:  617860759

Formulari:  a través d'aquest enllaç:

https://goo.gl/forms/p0cQv02SoAXhoGNG2

Agrairé que si sabeu de a qui li pugui interessar aquesta representació, li feu arribar la informació. Moltes gràcies.

 

Estrena d'una de les meves obres de teatre

10 de novembre de 2018 - 20:00

Em fa molta il·lusió comunicar que el Grup de Teatre Corpus estrena la meva obra "El vols casar amb mí?" els dies:

 dissabte 10 de novembre a les 20h. i diumenge a les 21h.

Aquesta obra pretén, des d’una perspectiva femenina, ajudar als homes (que tant es queixen de no entendre a les dones) a endinsar-se en la mentalitat de les seves parelles i, de ben segur, alguna de les situacions els serà d’allò més familiar.

I vol reflectir la complexitat de les relacions personals, en les que la tolerància i la comprensió són els millors fonaments per a la convivència; així com posar de manifest que no es gens recomanable radicalitzar les idees que es puguin tenir, sobre quasi res; doncs, qualsevol esdeveniment imprevist, qualsevol situació que se’ns escapi de les mans, pot canviar el nostre ordre de prioritats.

També ens pot fer reflexionar sobre la facilitat amb la que acostumem a jutjar les situacions “des de fora”, sense ser capaços, moltes vegades, de posar-nos en la pell dels altres.

Evidentment totes aquestes consideracions no serveixen de res si no existeix una veritable estimació i/o respecte per la gent que ens envolta.

I fins aquí... puc explicar.

Ruta 2: La Gràcia de les creadores!

25 de octubre de 2018 - 18:00

En aquesta segona ruta visitarem els tallers de la teixidora Dolors Just, les artistes plàstiques Marisa Ramon i Mar Serra, la mosaïcista Livia Garreta i la pintora medieval Rosa Obiols. Punt de trobada: carrer Sors, 36. Durada: 2 hores aprox. (l'itinerari acabarà al carrer Torrent de l'Olla 87).

Descobrirem els secrets de cada disciplina artística, tot coneixent els espais on treballen les creadores. Reflexionarem sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques. 

L’assistència a les rutes és gratuïta. L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia al correu electrònic: minerva@creadoresdegracia.cat
Es recomana portar calçat còmode.

 

Més informació: https://www.facebook.com/events/701067733607961/

RUTA 1: La Gràcia de les creadores!

8 de octubre de 2018 - 17:45

Les rutes pels tallers de les creadores tornen aquest mes d'octubre!

Descobrirem els secrets de cada disciplina artística, tot coneixent els espais on treballen les creadores. Reflexionarem sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques. 

En aquesta primera ruta visitarem els tallers de l'escultora Victòria Ibars, la creativa tèxtil Mònica Noguero i l'escultora Judit Pellicer. També farem una visita homenatge al taller de la Teresa Gironés per conèixer la seva obra. Punt de trobada: Placeta de Sant Miquel. Durada: 2 hores aprox. (l'itinerari acabarà al carrer Indústria 6)

L’assistència a les rutes és gratuïta. L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia al correu electrònic: minerva@creadoresdegracia.cat
Es recomana portar calçat còmode.

 

Més informació: https://www.facebook.com/events/701067733607961/

Festa del Comerç a Plaça Diamant 06/10

6 de octubre de 2018 - 10:00

Un any més, l'associació de comerciants de la Plaça del Diamant acull el Projecte Minerva per celebrar la gran Festa del Comerç de Gràcia!

Les creadores de Gràcia no ens hem volgut perdre l'oportunitat de sortir al carrer, visibilitzar qui som, què fem i mostrar a la ciutadania la creativitat de les dones gracienques.

Hi haurà actuacions en directe de la mà de la Laura Rodríguez (contes), la Teresa Vergés (pensaments poètics), Mercedes Rodríguez (contes infantils) i alguna actuació sorpresa més!!

Farem una acció artística col·lectiva participativa a la plaça per visibilitzar i relfexionar sobre les dones creadores i el seu llegat!

Hi serem tot el matí, podreu veure les obres de les companyes Marisa Ramón, Jéssica Pqno..., Teresa Vergés, entre d'altres, i també compartir i participar activament de l'acció artística!

 

Ens hi acompanyeu?

 

Més informació a:

https://www.facebook.com/events/240560299973725/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1538648956709757

http://lameva.barcelona.cat/gracia/ca/noticia/el-comerz-surt-al-carrer