Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Pestanyes primàries

Esdeveniments passats

La Gràcia Literària

26 de octubre de 2019 - 11:30

Gràcia és un gresol d'artistes i creadores i al llarg de la història moltes d'elles s'han inspirat en els seus carrers i places per les seves històries. Recorrerem algunes de les places i llocs emblemàtics on diferents creadores i artistes han nascut, viscut o amb els quals s’han inspirat. Recuperarem la memòria històrica de personatges de novel·la i de la vida real que ens parlen sobre com les dones han lluitat, han fet la revolució i han transformat la realitat i la societat.

RUTES GRATUÏTES!

Inscripcions a minerva@creadoresdegracia.cat

Rutes urbanes pels tallers de les Creadores

24 de octubre de 2019 - 18:00

Un cop més, les creadores de Gràcia obrim els nostres tallers al públic!

A través d'una ruta guiada, ens endinsarem en els tallers per descobrir els espais de treball i creació. Reflexionarem sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques.

Visitarem els tallers de la pintora retaulista Rosa Obiols, la fotògrafa Conchi Martínez, l'enquadernadora Begoña Cabero i la mosaicïsta Lívia Garreta.

Són gratuïtes i us podeu apuntar a minerva@creadoresdegracia.cat

Poetas Sospechosas

28 de setembre de 2019 - 13:00

Les Minerva sota sospita de nou!

Tant si vau anar a l'acte del 4 de maig com si no, no us perdeu les sospitoses Minerva aquest 28 de setembre!

Perquè certament, en aquesta societat, les dones que no callem, que escrivim, que mirem, que analitzem, que narrem el món des del jo sincer i l'honestedat, serem sempre sospitoses!
I és que esquerdem amb els nostres versos el discurs androcèntric i masculí que fins ara ha explicat el món.

Serà el dia 28 de setembre a les 13 h a la Llibreria Animal Sospechoso, al carrer de Ventalló, 9. Durant una hora, escoltarem les veus de les poetes i després compartirem un pica-pica amb totes les persones que ens acompanyin.

La Gràcia de les creadores

28 de setembre de 2019 - 11:30

Un cop més, les creadores de Gràcia obrim els nostres tallers al públic!

A través de dues rutes guiades, ens endinsarem en els tallers per descobrir els espais de treball i creació. Reflexionarem sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques.

✍️ Inscripcions a minerva@creadoresdegracia.cat

La Festa Major més Minerva!

16 de agost de 2019 - 11:00 a 21 de agost de 2019 - 1:00

S'acosta la Festa Major de Gràcia i les #Minerva hem preparat una programació de luxe per l'ocasió. Tallers oberts, rutes guiades, recitals poètics i molt més!Perquè l'essència de la #FMGràcia és el col·lectiu, les Minerva fem Festa! T'hi apuntes?

 

16 d’agost. Acte conjunt a la plaça de les Dones del 36. De 19 h a 22:30 h

Participants: 

Teresa Vergés i Adrià. 19:00h

Veus de denúncia per qui no pot parlar

Pensaments poètics que volen aportar un gra de sorra per sacsejar consciències, per seguir donant visibilitat i denunciar algunes de les xacres més importants que emmascara la nostra societat: les contínues agressions que pateixen els col·lectius més vulnerables i indefensos.

I volem fer-ho amb un caire diferent, puix serà també la veu d'un home la que s'alçarà per donar suport a les reivindicacions de tants éssers humans que són sistemàticament menystinguts; especialment, i històricament, les dones.

 

Marta Pérez i Sierra 19:45h

Claus a la llimona

La música, la literatura i la dansa s'agermanen en aquest espectacle on amb delicadesa i sensibilitat ens preguntem i qüestionem què és la llibertat i quines són les presons que habitem, amb consciència o involuntàriament.

 

Josefina Altés i Campà; Alba Tor; Montserrat Cosidó 20:30h

Violències

Lectura de textos propis de Alba Tor i Josefina Altés i Campà, sobre els diferents models de violència vers infants , dones i persones de totes les procedències i d’edats molt diverses, a qualsevol espai del món i en situacions molt diverses, fent denúncia pública d’aquestes injustícies, de les que en moltes ocasions els culpables no reben el càstig que es mereixen. Durant la lectura es realitza una acció de pintura representativa dels sentiments que desperten aquests violències a càrrec de Montserrat Cosidó.

 

Clàudia Cabero 21:15h

Melic

Concert de caràcter íntim i proper que barreja la música d'autora amb la (re)visió personalíssima de la música d'arrel a través de la guitarra, el looper i la veu. Proposta guanyadora de l'XI concurs Sons de la Mediterrània promogut pel grup Enderrock.

 

Montse Cosidó 22:00h

Vibracions

Performance participativa que ens incentiva a reflexionar entorn les emocions i els sentiments que experimentem cada dia. A  partir de la connexió amb l'arbre, element natural que neix en la profunditat del sòl, emergeix robust sobre la terra i toca, amb les seves branques, el cel ens connectarem amb nosaltres i amb la resta.    

 

20 d’agost. Acte poètic al Carrer Lluis Antúnez a les 18:00h

Participants:

Josefina Altès i Campà, Alba Tor i Montserrat Cosidó

Intervenció poètica i plàstica

 

Teresa Vergés i Adrià

Recital poètic

 

LES CREADORS TAMBÉ FAN FESTA MAJOR!

 

Josefina Altés i Campà

Del 16 al 20 d'agost , cada dia en horari de 12 h. a 13 h. a la seu del Districte, direcció i presentació del programa FESTERES de Ràdio Gràcia. Entrevistes a dones vinculades a la Festa Major de Gràcia

 

17 d'agost ruta comentada a càrrec de Josefina Altés i Campà, pels carrers guarnits de Gràcia. Destinataris/es: Persones inscrites als Bancs del Temps de Catalunya. Sortida a les 9 h. de la plaça del Diamant. Inscripció prèvia: josefina_altes@hotmail.com . Dinar de carmanyola al carrer Lluís Antúnez.

 

Begoña Cabero

16 d'agost d'11 a 14h y de 17 a 22h Taller obert a carrer Tordera 8, baixos. ​

Explicació del procés artesanal d'un llibre així com materials, eines i maquinària.

 

Marisa Ramon

Del 16 al 21 d’agost de 17 a 1h Taller obert al carrer Tordera 15. 

Vine a conèixer el taller d'arts plàstiques de Marisa Ramon

 

 

Presentació poemari ENTRE SUPERVIVENTS

11 de juliol de 2019 - 19:00

Descobreix el poemari ENTRE SUPERVIVENTS, una veu per als que no poden parlar. 

De l'autora Teresa Vergés i Adrià el proper dijous, 11 de juliol, a les 19h.

L'acte tindrà lloc a l'Espai 1 de la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22)

Més informació a serialediciones.com

Creadores relacionades: 

Teresa Vergés i Adrià

Espais relacionats: 

Biblioteca Jaume Fuster

JO TAMBÉ, del Laboratori #Me Too a Porta 4

30 de juny de 2019 - 19:00

"Jo també" és una peça que, utilitzant múltiples llenguatges escènics (poesia, dansa, escriptura…) i diferents veus femenines, escenificarà a través de relats d'històries reals (algunes d'elles explicades per les mateixes supervivents), el conflicte de l'abús sexual infantil i les seves seqüeles.

Per mitjà de l'exposició d'aquesta peça, amb un fort caràcter reivindicatiu i artístic, es pretén visibilitzar el conflicte per a desenvolupar una consciència col·lectiva que permeti tant la identificació i la denúncia dels abusos sexuals, com la seva prevenció. A través d'aquestes històries de vida, podrem conèixer tant les seqüeles de les víctimes com els mecanismes dels agressors per a cometre els abusos.

Producció: Laboratori Me Too

Diumenge 30 de juny a les 19h a Porta 4 (C. de Martí, 18)

Preu entrada: 10€

Preu entrada anticioada: 8€

Compra la teva entrada aquí

LA GRÀCIA DE LES CREADORES. Ruta gratuïta pels tallers de les creadores del Projecte Minerva

8 de juny de 2019 - 11:30

Un cop més, les creadores de Gràcia obrim els nostres tallers al públic!

A través de dues rutes guiades, ens endinsarem en els tallers per descobrir els espais de treball i creació. Reflexionarem sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques.

Dissabte 11 de maig a les 11.30 h:

Visitarem els tallers de l'escultora Victòria Ibars, la creativa tèxtil Mònica Noguero i la joiera i escultora Elsa Inzunza. També farem una visita al taller de la mosaicïsta Lívia Garreta i la pintora medieval Rosa Obiols.

Dijous 16 de maig a les 18 h:

Tindrem l'ocasió d'endinsar-nos als tallers de les artistes plàstiques Marisa Ramon i Mar Serra, la ceramista Teresa Elias i l'escultora Judith Pellicer. Finalment, farem una visita homenatge a la ceramista Teresa Gironés.

L’assistència a les rutes és gratuïta. L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia al correu electrònic: minerva@creadoresdegracia.cat
Cal portar calçat còmode.

Una iniciativa del Projecte Minerva. Amb el suport del Districte de Gràcia i la col·laboració de Trama SCCL

MINERVAS SOSPECHOSAS

4 de maig de 2019 - 13:00

Aquest dissabte 4 de maig les Minerva participem del cicle Poetas sospechosas que organitza la llibreria Animal sospechoso. I és que les Minerva som sospitoses: sospitoses de crear, d'explorar el món, d'assenyalar les desigualtats i violències, de parlar de la realitat, de trencar amb el relat únic i de compartir i col·laborar. Ens declarem culpables i reincidents i afirmem que ho serem fins que la veu, la mirada i la realitat de les dones aconsegueixi el lloc que mereix. No us perdeu el recital i l'exposició aquest 4 de maig a les 13 h.

+informació

SANT JORDI 2019

23 de abril de 2019 (Tot el dia)

L'autora serà el dia de Sant Jordi als següents espais, signant exemplars del poemari.

de  9 a 12.30h. aprox. a Passeig de Gràcia 118 amb companyes del Grup Minerva - Creadores de Gràcia

de 13 a 14h. a l'estand de Serial Edicions - Passeig de Gràcia - Aragó

de 17 a 18h. a l'estand de l'Obrador d'històries  -  Rambla Catalunya-Diagonal.a 20h.

de 18,15 a 20h. a Passeig de Gràcia 118

També tindrà disponible el seu poemari RETALLS i els contes de la sèrie Amigues espacials, per a infants a partir de 5/6 anys.

I, per si a algú li pot interessar, un sortit de poemes il·lustrats emmarcats, dedicats a la diada de Sant Jordi:                       Un detall diferents per una dia especial.