Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Darreres noticies

'Lectora', de Yolanda Uriarte

'Yolanda Uriarte: segona vida', per Mireia Puente (5-7-2020)

Per Yolanda Uriarte

Avui us presento una escultora que treballa a partir del reciclatge de tota mena d’objectes de ferro en desús. Les seves escultures són un “assemblage” d’elements trobats de caràcter funcional que aspiren a descontextualitzar-se i constituir un referent figuratiu de caràcter artístic.

Fa un temps, ja us vaig parlar al blog d’un altre artista que també treballa reciclant i construint escultures a partir d’altres objectes que tot i que han perdut el seu ús original, mantenen la seva identitat: MIQUEL APARICI.

És fàcil relacionar formalment l’obra d’aquests dos artistes amb l’anomenat “Art Povera”, tot i que cap d’ells s’inclou en el seu rerefons ideològic (...)

https://www.artxtu.com/2020/07/yolanda-uriarte/

Full de mà rutes literàries

Per Projecte Minerva

Per les rutes literàries que organitzem des del col·lectiu Minerva, hem creat un full de mà amb les escriptores i fets que se citen al llarg de l'itinerari.

Guia d'escriptores de Gràcia

Per Projecte Minerva

Us deixem la guia de dones escriptores històriques i actuals de Gràcia.

La nit de bruixes

Per Projecte Minerva

Aquest mes de juny vam escollir parlar de la nit de les bruixes. Una nit màgica que cal redenominar per visibilitzar a totes les dones sàvies que van salvar tantes vides i van ser assassinades per una societat patriarcal que les volia subjugades i dependents.

Envelliment actiu i bancs del temps

Per Projecte Minerva

Els resultats del primer Congrés Universitari d'Economia Col·laborativa i Bancs del Temps, celebrat a la Universitat Catòlica de València ara fa dos anys, es poden veure ara en format llibre, on es recullen totes les ponències dels participants, entre els quals hi és Josefina Altés, l'ac

Aquest 23 d'abril, més que mai celebrem l'amor

Per Projecte Minerva

Des del projecte Minerva us desitgem una molt bona diada!

Cultura a casa! Què podem fer aquests dies?

Per Projecte Minerva

Aquests dies en què restarem més hores a casa nostra, cuidant a la resta i a nosaltres mateixes, pot ser un bon moment per obrir les portes a artistes, reflexions, coneixements i debats que massa sovint no podem gaudir pel ritme de vida que portem.