Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Darreres noticies

Entrevista a Elsa Inzunza

Per Projecte Minerva

Montserrat Cosidó entrevista a la creadora Elsa Inzunza per parlar sobre les vivències de les persones que han marxat del seu país d'origen per instaurar-se a altres terres i entendre com aquest procés transforma i enriqueix el seu art. 

 

Campanya Minerva solstici d'hivern

Per Projecte Minerva

Engeguem la campanya Minerva #sombarri pel solstici d’hivern!

 

'Lectora', de Yolanda Uriarte

'Yolanda Uriarte: segona vida', per Mireia Puente (5-7-2020)

Per Yolanda Uriarte

Avui us presento una escultora que treballa a partir del reciclatge de tota mena d’objectes de ferro en desús. Les seves escultures són un “assemblage” d’elements trobats de caràcter funcional que aspiren a descontextualitzar-se i constituir un referent figuratiu de caràcter artístic.

Fa un temps, ja us vaig parlar al blog d’un altre artista que també treballa reciclant i construint escultures a partir d’altres objectes que tot i que han perdut el seu ús original, mantenen la seva identitat: MIQUEL APARICI.

És fàcil relacionar formalment l’obra d’aquests dos artistes amb l’anomenat “Art Povera”, tot i que cap d’ells s’inclou en el seu rerefons ideològic (...)

https://www.artxtu.com/2020/07/yolanda-uriarte/

Full de mà rutes literàries

Per Projecte Minerva

Per les rutes literàries que organitzem des del col·lectiu Minerva, hem creat un full de mà amb les escriptores i fets que se citen al llarg de l'itinerari.

Guia d'escriptores de Gràcia

Per Projecte Minerva

Us deixem la guia de dones escriptores històriques i actuals de Gràcia.

La nit de bruixes

Per Projecte Minerva

Aquest mes de juny vam escollir parlar de la nit de les bruixes. Una nit màgica que cal redenominar per visibilitzar a totes les dones sàvies que van salvar tantes vides i van ser assassinades per una societat patriarcal que les volia subjugades i dependents.

Envelliment actiu i bancs del temps

Per Projecte Minerva

Els resultats del primer Congrés Universitari d'Economia Col·laborativa i Bancs del Temps, celebrat a la Universitat Catòlica de València ara fa dos anys, es poden veure ara en format llibre, on es recullen totes les ponències dels participants, entre els quals hi és Josefina Altés, l'ac