Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

#25N Nosaltres ens comprometem. I tu?

25 de novembre de 2019
Per Projecte Minerva

 

“Quan van intentar fer que callés, vaig cridar” deia l’escriptora Teresa Wilms Montt. I això és el que hem de fer aquest 25 de novembre.

Els discursos d’odi, la negació de la violència masclista, la ridiculització i menyspreu envers els col·lectius que treballem per la igualtat de gènere i la normalització de les violències masclistes en els mitjans de comunicació, la política tradicional o l’educació han pres força en els darrers temps.

Mentrestant, aquest 2019, a Catalunya, han estat oficialment assassinades 8 dones. A tot l’Estat Espanyol, 51.

És per això que les dones creadores del Projecte Minerva diem prou i reivindiquem la necessitat de sortir al carrer i cridar que #nohisomtotes. Les creadores creiem en la vida i #ensvolemvives per construir conjuntament futurs lliures de violències; pensem que només cooperant i compartint podrem sobreviure i imaginar horitzons sense fronteres i per això, si ens toquen a una, ens toquen a totes #APorTodas; creiem en la confiança i en l’amor com a puntal de qualsevol relació i per això alcem la veu per dir #josíqueetcrec; estem fartes de la #justíciapatriarcal i de la impunitat del feixisme, el racisme i el classisme per agredir-nos directament o indirectament, aprofitant-se d’un sistema que ens oprimeix de múltiples formes.

#JoHiVaig. Nosaltres hi serem. Per mil motius però principalment, perquè #EnsAfectaATotes. I perquè, com deia la Maria Mercè Marçal, el destí ens ha fet #milvoltesrebels.