Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Aquest 23 d'abril, més que mai celebrem l'amor

23 de abril de 2020
Per Projecte Minerva

Des del projecte Minerva us desitgem una molt bona diada!

Les dones creadores de Gràcia del Projecte Minerva rebutgem el relat bèl·lic que s'ha construït entorn el repte que se'ns presenta amb el coronavirus perquè nosaltres creiem en l'amor com a resposta. L'amor i solidaritat que mostrem a les llibreries encarregant el nostre llibre i frisant perquè s'acabi aquesta situació i el puguem anar a buscar; l'amor que expressem quedant-nos a casa per cuidar a la resta; l'amor de les trucades virtuals que protagonitzem amb crits d'infants, soroll d'estris de cuina i miols de gata de fons; l'amor d'anar al supermercat a comprar els aliments per les persones que no poden sortir i que abans d'aquesta situació no coneíxiem però que ara saludem amb familiaritat; l'amor...aquest sentiment immens que cada 23 d'abril celebrem. Perquè l'amor és vida, cura, sororitat, col·lectiu i creativitat. És el motor que ens mou i ens empeny a fer coses increïbles. I per això, avui, cal reivindicar i festejar l'amor més que mai.

Aquest any, serà una celebració diferent. No podrem gaudir del sol ni de les parades plenes de somriures, literatura i creació; no podrem passejar ni deixar-nos encisar per l'olor suau de les roses o el roig intens dels seus pètals i no podrem trobar-nos per celebrar el nostre amor amb les amistats, parelles, amants o família. 

Però el confinament no ens impedirà escoltar els recitals que amorosament ens regalaran les creadores literàries, fer les trucades que calgui per dir "t'estimo" tantes vegades com sigui necessari, compartir imatges boniques i empoderants i continuar construint comunitat a partir de l'amor.

Esperem que tingueu una molt bona diada!