Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Contra les violències masclistes. Per una societat equitativa!

30 de desembre de 2019
Per Projecte Minerva

El col·lectiu reivindicatiu, feminista i antiracista Guerrila Girls va fer una acció on es preguntava: “Si febrer és el mes de la història afroamericana i el març el mes de la història de la dona, què passa la resta de l’any?”. Amb ironia, elles mateixes contestaven “Discriminació”.

Des del projecte Minerva hi estem d’acord i per això iniciem una campanya per visibilitzar les dones i per prevenir i erradicar les violències masclistes que durarà tot l’any.

Perquè les dones no rebem violències només el novembre ni som visibles i presents sols el març; no patim una assistència sanitària deficient i masclista que perjudica les nostres vides només el maig ni som lesbianes en exclusiva el juny.

És per això que decidim visibilitzar-nos, fer-nos escoltar, assenyalar les desigualtats i les violències i reivindicar la igualtat tot l'any.

Ho farem rescatant i barrejant dates reconegudes internacionalment amb veus, relats i obres de dones diverses amb eixos identitaris diferents. Eixos que les creuen i les transformen i les fan úniques. Dones que reivindiquen més enllà de l’estereotip assignat per la mirada d’altres.

En aquest sentit, us convidarem a assistir als actes que organitza la Plataforma Unitària contra les violències de gènere cada tercer dilluns de mes en contra de les violències masclistes. Perquè ens maten durant tot l’any i cal que compartim, des de les nostres identitats diverses, la lluita per acabar amb els feminicidis. Perquè ja n’hi ha prou: no en volem #NiUnaMenys.