Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Les dones del 1714

4 de setembre de 2014
Per Projecte Minerva

Amb motiu de la Diada i en commemoració del Tricentenari, el Districte de Gràcia ens proposa apropar-nos als fets del 1714 des d’una perspectiva de gènere, reivindicant el paper que van jugar-hi les dones a través d’una exposició i una obra de teatre.

Des del dia 3 i fins al 18 de setembre podrem visitar l'exposició Les dones de 1714, organitzada en col·laboració amb el CIRD, a la Sala d'exposicions de la Seu del Districte de Gràcia, Plaça de la Vila 2.

Així mateix, el dissabte dia 6 de setembre podrem asistir a la representació de l'obra de teatre Dones espies: dones del 1714, el preu de la llibertat, a càrrec de Dones escèniques, col·lectiu vinculat a Dona Cançó, que es farà a la plaça de les Dones del 36, a les 20'30h. En aquest enllaç hi trobareu més informació: donesespies.blogspot.com.es.

Ambdues activitats estan vinculades i  ens proposen un itinerari de la mà de les dones que van ser protagonistes importants dels fets de 1714, un viatge al passat que ens ajuda a entendre millor el present.

A partir del relat del llibre homònim, ens ofereixen la possibilitat de conèixer les protagonistes de la història de la nostra ciutat i el nostre país, alhora que reten un petit homenatge a les grans oblidades de la Història: les dones.