Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Rutes Minerva

28 de juliol de 2016
Per Projecte Minerva

El dimecres 20 i el dijous 21 de juliol vam realitzar les primeres Rutes Minerva.

Amb el nom de «La Gràcia de les creadores. Ruta pels tallers de les artistes del Districte» vam gaudir de les primeres portes obertes de les artistes del barri.

El dimecres 20 vam visitar el taller del «Rinclowncito» on la Merche Ochoa i el seu equip ens havien preparat una sorpresa que vam gaudir molt.

També ens vam poder endinsar al taller de la Judit Pellicer, recentment nomenada mestra artesana, i descobrir els secrets d'un art com la ceràmica.

El dijous 21 vam aprendre com utilitzar un teler tradicional i teixir artesanalment al taller de la Dolors Just.

Després ens vam traslladar a la botiga/taller de la Victòria Ibars, on ens va parlar, entre altres coses com l'escultura i la ceràmica (que també domina), de la seva especialitat, els botons.

Finalment, vam poder endinsar-nos en el món del mosaic, amb el taller de la mosaïcista Lívia Garreta. Un art que s'ha desenvolupat molt aquí a Catalunya i que permet un ampli ventall creatiu amb totes les variants que té.

La valoració de les persones participants així com de les creadores és molt positiva. Pròximament, programarem novament les rutes per permetre a la ciutadania continuar coneixent els tallers i espais creatius de les nostres creadores.