Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

ENTRE SUPERVIVENTS - Una veu per als que no poden parlar

 

Fa molts anys vaig patir violència masclista; posteriorment al estar en contacte amb moltes dones que havien suportat tota mena de maltractes, em varen

 

"ENTRE SUPERVIVENTS" -una veu per als que no poden parlar-

Es tracta d'un poemari que reflecteix d'històries reals, dures i colpidores.

Alguns dels pensaments poètics són fruit de vivències personals, encara que la majoria són el resultat de les moltes hores de convivència amb altres dones que varen tenir la generositat de compartir amb mí les seves doloroses experiències. Allò em va remoure molts records i em varen envair sentiments d'impotència, ràbia i rebuig, que em van portar a escriu-re aquest poemari per denunciar, una vegada més i totes les que calguessin, moltes de les situacions que, malauradament, pateixen les dones.

No és una obra amable, però sí que considero molt necessària; especialment en aquests moments en què el respecte per les dones i els infants sembla ser un sentiment devaluat i en franca davallada.

Una obra que pretén conscienciar a una societat, que tantes vegades prefereix tancar els ulls i mirar cap a una altre banda, que ja no es pot mantenir aliena a aquesta lacra social i a la violència que, sistemàticament, s'exerceix contra els més desvalguts.  

Qui sap si tenir plena consciència i una visió més amplia de la maldat que arrossega el ésser humà ens pot ajudar a percebre el perill quan ens vulgui embolcallar, emmascarat sota una innocent aparença. I qui sap si també pot ajudar a comprendre, més íntimament, a tantes dones i infants que han passat per experiències esfereïdores i que està en les nostres mans, les de totes i tots, exigir responsabilitats.

Amb llenguatge planer, però incisiu i directe, permet la comprensió del seu contingut tant a les dones com als homes amb una mínima empatia per a la problemàtica femenina.

La introducció és a càrrec de Núria de Gispert i Català, gran defensora de la lluita per a la igualtat i per la "Tolerància Zero" en el maltractament cap a les dones.  

 

+ Enllaç extern de l'obra

Article d'Imma Barba

Altres obres de Teresa Vergés i Adrià