Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

Creadores de Gràcia

Projecte Minerva

RETALLS

RETALLS és un recull de 36 dels meus poemes, il·lustrats amb fotografies, també de la meva autoria, que porten a visualitzar el contingut dels poemes.

RETALLS, és un recull de poemes desenvolupats a través de pensaments i de sensacions, cercant formes cap a nous criteris de percebre la poesia. Petites històries que transcorren des d'un conte plè de tendresa, per vivències quotidianes i crues realitats, fins esdevenir un cant a l'esperança.

A RETALLS, alguns poemes surten del cor, altres de l’ànima i molts de voler copsar experiències quotidianes.

RETALLS, és un compendi de moltes realitats.

RETALLS, no vol ser una poesia per erudits, sinó que vol ser assequible i comprensible per a totes les persones, ja siguin dones o homes.

RETALLS, vol esdevenir poesia amb un llenguatge proper.

RETALLS, voldria ser un punt de referència per aprofundir dins de l’ànima humana, reflectin realitats moltes vegades silenciades. 

RETALLS, també voldria fer reflexionar sobre temes que penso que no poden deixar indiferents a ningú i amb tant missatge com: la figura i el paper de la dona, l’autoajuda, la natura, el respecte per la vida...

La bona amiga, Lloll Bertran, va tenir l'amabilitat de fer-ne una dedicatòria. Una entrenyable dedicatòria que mai li agrairé prou:

RETALLS

Amb tots aquests “retalls” la Teresa n’ha fet un brodat, teixit amb fil d’or i tendresa. Ha aplegat un munt de peces de diferents formes i textures i n’ha fet un patchwork de mil colors: el platejat de la lluna la pruna, el de la rosada dolcesa d’un infant, el color viu de la valentia i del desig de volar, el més apagat del desencís, el més fosc de la por i el dolor, el color del gos com fuig del pas del temps; tots els de l’arc de Sant Martí, vermell, taronja, groc, blau, lila... per reflectir vivències, records, aprenentatges, reivindicacions, feminisme, amor; i, per acabar, el verd intens de l’esperança, “sempre endavant”!

Un patchwork que t’embolcalla, t’abriga i t’acarona.

Com el bocí d’Isabeló que reclamava en Lluquet, la Teresa s’esmicola en trossets que conformen un tot: una ànima sensible, culta i enamorada de la vida i de l’art.

Amb mestratge i senzillesa

com bells i límpids cristalls,

ens regala la Teresa

aquests magnífics “Retalls”.-

 

Lloll Bertran, actriu

Primavera del 2018

 

Articles publicats:

https://voltarivoltar.com/2018/05/25/presentacio-del-llibre-retalls-de-teresa-verges-biblioteca-jaume-fuster-2018-05-24/

http://totgracia.com/teresa-verges-son-poemes-amb-un-gran-ventall-deleme...

Altres obres de Teresa Vergés i Adrià